ik gebruik de gemarineerde tempé van @boni in de colruyt en die is echt overheerlijk, maar je kan je tepmé ook zelf marineren
Voor 4 wraps:
🌱 Ingrediënten
- 1 advocado
- ong 200 gr radijzen (1 bosje)
- 3 pijpajuintjes
- ong 300 gr maïs (1 blik)
- 2 teentjes look
- ong 250 gr kerstomaten
- 2 el balsamico azijn (of een andere azijn)
- 2 el olijfolie
- 2 el sojasaus
- sap van 1 limoen
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl provenciaalse kruiden
- Snuifje peper en zout
- 100 gr vegan geraspte kaas (ik gebruik hier de mozarella grated van @violife)
- 175 gr gemarineerde tempé
- 4 wraps
➡️ Bereiding
- Kuis de radijzen en snij in kleine stukjes
- Snij de advocado in blokje
- Snij de kerstomaten in 4
- Pers de look
- Snij de pijpajuintjes fijn
- Laat de maïs uilekken
- Doe dit alles samen in een kom en voeg de balsamico azijn, olijfolie, sojasaus, limoensap en de kruiden toe
- Laat alles een paar uur marineren in de koelkast
- Bak de gemarineerde tempé stukjes
- Verwarm een grote pan met een klein klontje boter
- Leg een wrap in de pan en beleg de helft van de wrap met het salsa mengsel en wat gebakken tempé stukjes
- Gebruik een spatel zodat de marinade wat kan uitlekken, anders wordt de wrap te zompig
- Bestrooi met wat vegan kaas en laat even bakken
- Van zodra de wrap goed gebruind is: plooi de wrap toe in de pan en laat nog even verder bakken. De wrap zal verharden, dus als je te lang wacht met het overplooien kan de wrap niet meer plooibaar zijn.
Check dus regelmatig om het juiste momentum te vinden. - Probeer de wrap zonder te veel te morsen uit de pan en op een bord te scheppen.
- SMAKELIJK