Voor 2 gevulde aubergines:
🌱 Ingrediënten
- 2 aubergines
- Olfijolie
- 3 sjalotten
- 2 teentjes look
- 1 paprika
- 250 gr champignons
- vegan spekjes (ik gebruik deze van de @albertheijn)
- Snuifje peper, zout, paprikapoeder en provençiaalse kruiden
➡️ Bereiding
- Snij een dun topje af in de lengte van de aubergine
- Hol de aubergine uit en spaar het vruchtvlees voor straks
- Laat de uit uitgeholde aubergine ong 15 á 20 min beetgaar garen in de oven op 180°
- Neem een wokpan. Pel en snij de de sjalotten en fruit aan in een scheutje olijfolie
- Pers de look en voeg toe
- Snij de paprika in fijne blokjes en voeg toe
- Snij de champignons in schijfes en voeg toe
- Voeg het vruchtvlees van de uitgeholde aubergine toe
- Bak de vegan spekjes in een apart pannetje en voeg dan toe
- Kruid af met peper, zout, paprika en provançiaalse kruiden naar smaak
- Vul de aubergines met het mengsel
- Laat de gevulde aubergines verder garen op de BBQ, of in de oven kan ook, tot de aubergines volledig zacht en gaar is (prik er af en toe in met een mesje)
- Krijg je niet alles in de aubergine, warm het restje dan op en serveer naast de aubergines
- SMAKELIJK