• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Gemarineerde tempé

Tempé is het nieuwe tofu! HEERLIJK voor op BBQ! 🤤🤤 Tempé kan je vinden in de supermarkt (ik gebruik de tempé van de @albertheijnbelgie )
Je kan de tempéblokjes fijner snijden om te gebruiken in een slaatje of in de quesadilla’s die ik eerder postte
Voor ong 250 gr gemarineerde tempéblokjes (3 à 4 brochetten)

🌱 Ingrediënten

  • ong 250 gr tempé
  • 3 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 el olijfolie
  • 3 el agavesiroop (of ahornsiroop)
  • 5 el balsamico-azijn (of een andere azijn smaak die je staan hebt)
  • 2 teentje look
  • 1 tl gember
  • 1 tl cayennepeper (of iets anders pikant)
  • 1 el provençaalsekruiden

➡️ Bereiding

  • Snij de tempé in blokjes en laat 10 min stomen. Zo zal de tempé de marinade beter opnemen.
  • Voeg alle ingrediënten samen in een aflsuitbare pot of kom en laat de tempéblokjes er minstens 2u in marineren.
  • Prik de blokjes op satéstokjes
  • Op de BBQ of even in de oven en klaar!
  • Ook lekker in een slaatje of in quesidilla’s, bak dan de tempé stukjes even aan in een pan
  • SMAKELIJK

Bericht navigatie

Gevulde aubergine
Kruidenkaas
  • Elara by LyraThemes