Tempé is het nieuwe tofu! HEERLIJK voor op BBQ! 🤤🤤 Tempé kan je vinden in de supermarkt (ik gebruik de tempé van de @albertheijnbelgie )
Je kan de tempéblokjes fijner snijden om te gebruiken in een slaatje of in de quesadilla’s die ik eerder postte
Voor ong 250 gr gemarineerde tempéblokjes (3 à 4 brochetten)
🌱 Ingrediënten
- ong 250 gr tempé
- 3 el sojasaus
- 2 el sesamolie
- 2 el olijfolie
- 3 el agavesiroop (of ahornsiroop)
- 5 el balsamico-azijn (of een andere azijn smaak die je staan hebt)
- 2 teentje look
- 1 tl gember
- 1 tl cayennepeper (of iets anders pikant)
- 1 el provençaalsekruiden
➡️ Bereiding
- Snij de tempé in blokjes en laat 10 min stomen. Zo zal de tempé de marinade beter opnemen.
- Voeg alle ingrediënten samen in een aflsuitbare pot of kom en laat de tempéblokjes er minstens 2u in marineren.
- Prik de blokjes op satéstokjes
- Op de BBQ of even in de oven en klaar!
- Ook lekker in een slaatje of in quesidilla’s, bak dan de tempé stukjes even aan in een pan
- SMAKELIJK