Voor 10 á 12 muffins:
🌱 Ingrediënten
- 175 gr suiker
- 175 gr geschilde rabarber
- 1 el chiazaad
- 4 el water
- 2 el zonnebloem olie
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 ml plantaardige melk
- 2 tl azijn of citroensap
- 200 gr zelfrijzende bloem
- Voor de crumble: 50 gr rietsuiker, 50 gr bloem, 25 gr havermout, 1 tl kaneel, 50 gr plantaardige boter
➡️ Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°
- Snij de geschilde rabarber in stukjes en doe in een kom met de suiker. Laat even staan.
- Meng het chiazaad met het water en laat minstens 10 min staan terwijl je verder kookt. Roer af toe. Het chiazaad zal het water opnemen en dit wordt dan een “ei”
- Meng de plantaardige melk met het azijn/citroensap en laat even staan. Dit wordt vegan karnemelk.
- Maak de crumble door alle ingrediënten voor de crumble te mengen met je handen.
- Neem een grote kom en meng daarin het “ei”, de vanillesuiker, de olie, de “karnemelk” en klop alles los.
- Voeg de zelfrijzende bloem toe. Meng goed maar er mogen nog klonters bloem in zitten. Dit is een redelijk droog deeg.
- Doe de rabarber/suiker mengeling bij het bloemmengsel en meng het deeg goed, nu wordt het deeg mooi vloeibaar.
- Vul 2/3 van de cupcake vormpjes met het deeg en verdeel er de crumble over
- Laat de muffins ong 20 min garen in de oven. Prik met een mes of tandenstoker in het deeg, als het er droog uitkomt zijn ze klaar
- SMAKELIJK