Dit eenvoudig maar overheerlijk recept, heeft een plaats verdiend in mijn top 10 favoriete gerechten.
Meestal maak ik het dubbele, maar dan zonder rijst, zodat ik meer broccoli kan fretten.
Voor 2 personen:
🌱 Ingrediënten
- 500 gr broccoli
- Scheutje olijfolie
- 1 ajuin
- 1 el rode curry pasta (kijk op de ingrediënten lijst want in sommige currypasta’s zitten schaaldieren of vis verwerkt, in Delhaize en Albert Heijn vind je alvast vegan curry pasta)
- 200 ml kokosmelk
- 200 gr linzen (ik gebruik voorgekookte)
- rijst voor 2 personen
➡️ Bereiding
- Breek de broccoli in partjes en laat garen (ik stoom de broccoli, maar je kan hem ook rauw toevoegen en laten garen in de curry)
- Snij de ajuin en stoof aan in een scheutje olijfolie
- Voeg de curry pasta toe en laat even meebakken
- Blus met de kokosmelk en breng aan de kook
- Voeg de linzen toe
- Laat de curry op een laag vuurtje sudderen, zo kan de saus wat indikken
- Voeg de gare broccoli toe
- Meng goed en serveer met rijst
- SMAKELIJK