Dit recept is er eentje van mijn oma, geperfectioneerd met halfblood prince aantekeningen van mijn mama.
De vlier staat tot juli in bloei en vind je echt overal (in tuinen maar ook in bossen en langs wegen en vaarten)
Een scheutje van deze vlierbloesemsiroop bij je (spuit)water is heerlijk verfrissend of je kan er ook lekkere cocktails mee maken!
Voor ong 2,5 l vlierbloesemsiroop:
🌱 Ingrediënten
- 1,5 l (spuit)water
- 100 gr citroenzuur (kan je oa krijgen bij de apotheek)
- 1,5 kg suiker
- 3 citroenen in schijfjes gesneden
- ong 45 vlierbloesems
- Voor cocktails: extra spuitwater, gin & ijsblokjes
➡️ Bereiding
- Meng het (spuit)water met de suiker en de citroenzuur in een grote pot (dit gaat gemakkelijker als je het opwarmt)
- Zodra de suiker en het citroenzuur opgelost is, voeg je de citroenschijfjes en de vlierbloesems toe
- Meng goed en laat het mengsel met een deksel op de pot 48u laten trekken op een warm en zonning plekje (mag ook ’s nachts buiten blijven staan)
- Zeef de siroop door een neteldoek (oa te koop in @dilleenkamille) en giet over in bewaarflessen
- Voeg een scheutje van de vlierbloesemsiroop toe aan je (spuit)water
- OF maak er cocktails mee: 1/3 spuitwater, 1/3 gin, 1/3 van de vlierbloesemsiroop & wat ijsblokjes
- SANTÉ!