Wees voorzichtig bij het verzamelen van de brandneteltoppen. Zorg dat je geen insecten mee hebt en trappel de brandnetels niet plat. De brandnetel is namelijk een belangrijke waardplant voor een aantal vlindersoorten.
Voor 1 (serieus) potje pesto:
🌱 Ingrediënten
- 150 gram toppen van jonge brandnetels (= ong een halve emmer)
- een handje walnoten
- 4 teentjes knoflook
- 3 el pijnboompitten
- 2 el edelgistvlokken
- 50 ml olijfolie
- Peper & zout naar smaak
➡️ Bereiding
- Let er op dat je geen insecten mee hebt bij het knippen van de brandnetel toppen
- Spoel de brandnetels
- Laat de brandnetels ong 2 min koken en giet af
- Pel de knoflook en bak samen met de walnoten en de pijnboompitten in een droge pan, tot de pijnboompitten bruin zijn
- Mix dit samen met de brandnetels, de edelgistvlokken, peper en zout naar smaak en olijfolie tot een smeuïge pesto
- Gebruik de pesto als dip of als pastasaus
- SMAKELIJK