Note: vervang de peterselie door koriander als je niet vindt dat dat naar zeep smaakt.
Serveer bijvoorbeeld met naanbrood.
Voor 2 personen:
🌱 Ingrediënten
- 1 el kokosolie (of gebruik gewoon olijfolie of sojaboter)
- 1 ajuin
- 1 tl komijnpoeder
- Snuifje gedroogde peterselie
- Snuifje kurkuma
- Snuifje zout
- 2 teentjes look
- 1 tl gember
- Een paar blaadjes verse peterselie
- 1 klein groen pepertje
- 1 el lichtbruine suiker
- ong 400 gr tomatenstukjes (1 blik of gebruik verse tomaten, in de video gebruik ik van elk de helft))
- ong 200 ml kokosmelk
- ong 300 gr kikkererwten (1 blik)
- Snuifje garam masala
- Scheutje limoensap
- Rijst, naanbrood,…
➡️ Bereiding
- Neem een grote pot en bak de fijngesneden ajuin in een beetje olie, samen met de komijn, droge peterselie, chilipeper, kurukma en zout
- Maak een pasta van de geperste look, gember, verse peterselie en de groene peper. Hiervoor kan je een vijzel gebruiken of een keukenmachine. Of snij alles fijn en meng goed.
- Voeg de pasta toe aan de pot met ajui en laat even meebakken. Voeg de suiker toe en laat ook even meebakken.
- Voeg de tomatenstukjes, kokosmelk en de kikkererwten toe. Kruid af met zout naar smaak.
- Laat alles zo’n 20 minuutjes pruttelen op een laag vuurtje. Voeg eventueel water toe als je vindt dat de masala te dik wordt.
- Voeg op het einde de garam masala kruiden en het limoensap toe
- Dien op met rijst. Of met naanbrood. Of met iets anders.
- SMAKELIJK!