• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Chana masala

Note: vervang de peterselie door koriander als je niet vindt dat dat naar zeep smaakt.
Serveer bijvoorbeeld met naanbrood.
Voor 2 personen:


🌱 Ingrediënten

  • 1 el kokosolie (of gebruik gewoon olijfolie of sojaboter)
  • 1 ajuin
  • 1 tl komijnpoeder
  • Snuifje gedroogde peterselie
  • Snuifje kurkuma
  • Snuifje zout
  • 2 teentjes look
  • 1 tl gember
  • Een paar blaadjes verse peterselie
  • 1 klein groen pepertje
  • 1 el lichtbruine suiker
  • ong 400 gr tomatenstukjes (1 blik of gebruik verse tomaten, in de video gebruik ik van elk de helft))
  • ong 200 ml kokosmelk
  • ong 300 gr kikkererwten (1 blik)
  • Snuifje garam masala
  • Scheutje limoensap
  • Rijst, naanbrood,…

➡️ Bereiding

  • Neem een grote pot en bak de fijngesneden ajuin in een beetje olie, samen met de komijn, droge peterselie, chilipeper, kurukma en zout
  • Maak een pasta van de geperste look, gember, verse peterselie en de groene peper. Hiervoor kan je een vijzel gebruiken of een keukenmachine. Of snij alles fijn en meng goed.
  • Voeg de pasta toe aan de pot met ajui en laat even meebakken. Voeg de suiker toe en laat ook even meebakken.
  • Voeg de tomatenstukjes, kokosmelk en de kikkererwten toe. Kruid af met zout naar smaak.
  • Laat alles zo’n 20 minuutjes pruttelen op een laag vuurtje. Voeg eventueel water toe als je vindt dat de masala te dik wordt.
  • Voeg op het einde de garam masala kruiden en het limoensap toe
  • Dien op met rijst. Of met naanbrood. Of met iets anders.
  • SMAKELIJK!

Bericht navigatie

Gnocchisoep met boerenkool
Rijsttaart
  • Elara by LyraThemes