Als yoghurt gebruik ik ongezoete sojayoghurt of kokosyoghurt.
Voor extra kokos vibe doe ik ook soms nog wat eetlepels kokospoeder bij de bloem.
Voor 4 broodjes:
🌱 Ingrediënten
- 250 gr zelfrijzende bloem
- 150 gr plantaardige yoghurt
- 1 teentje look
- Scheutje olijfolie
- 1 à 2 el gedroogde koriander of peterselie
- Snuifje zout
➡️ Bereiding
- Pers de look en meng samen met de olijfolie en de gedroogde koriander/peterselie in een kommetje en zet even aan de kant
- Meng de bloem met de yoghurt en het zout tot je een stevige bal hebt.
- Voeg nog wat bloem toe als het deeg te vloeibaar is (afhankelijk van welke yoghurt je gebruikt)
- Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en vorm of rol er 4 platte broodjes uit
- Bak de broodjes op 1 kant een 5 tal minuutjes in een droge pan, op een laag vuurtje, zodat het niet aanbrandt
- Bestrijk de bovenkant van het broodje met het kruidenmengsel, draai om en bak die kant daarna ook ong 5 min bakken
- Dien op met een curry. Of zonder een curry.
- SMAKELIJK!