Voor 2 pizza’s calzone’s
🌱 Ingrediënten
- 400 gr bloem
- 4 el olijfolie
- 1 tl suiker
- 1 tl zout
- 2 el provençaalse kruiden
- 42 verse gist (1 pakje)
- 200 ml water
- 250 gr tomatensaus
- 1 ajuin
- 2 teentjes look
- Een paar champignons
- Een paar zwarte olijven
- 175 gr vegan spekblokjes (van @vivera)
- Een handje verse basilicum
- 2 handjes vegan kaas (van @violife)
- Scheutje olijfolie
➡️ Bereiding
- Maak eerst het deeg. Maak ofwel 2 keer het deeg, of 1 keer en snij achteraf het deeg in 2
- Meng de olijfolie, suiker, zout en provençaalse kruiden door de bloem
- Los de gist op in het water en giet het mengsel bij de bloem
- Kneed het deeg kort tot een glad en homogeen mengsel. Rol tot een stevige bol en laat minstens 90 minuten rijzen op een warme plek in een kom met een schone keukenhanddoek op.
- Rol het deeg uit tot een ovaalvorm
- Bestrijk met de tomatensaus
- Snij de ajuin, champingons en olijven in schijfjes. Pers de look. Beleg op de tomatensaus
- Verdeel de vegan spekblokjes erop, samen met de basilicum en de vegan kaas
- Plooi de calzone toe en bestrijk het deeg met olijfolie en strooi er nog wat provençaalse kruiden over.
- Laat 20 min bakken in een oven op 220°C
- SMAKELIJK
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten