OVERHEERLIJK! ZEKER PROBEREN! THANK ME LATER!
Sommige merken van bladerdeeg uit de winkels zijn vegan, kijk op de verpakking om zeker te zijn. Kala namak is een vulkanisch zout dat naar ei ruikt en smaakt, oa te vinden in biowinkels of online. Met de tofu basis kan je gelijk welke quiche maken. Maak quiche lorraine zoals in de video, of vervang de vegan spekjes en prei door iets anders vb de vegan zalm van vivera, spinazie, champignons,…
🌱 Ingrediënten
- 1 ui
- 3 teentjes look
- 2 stengels prei
- 175 gr vegan spekblokjes (vb van vivera)
- 700 gr tofu
- 1tl kurkuma
- 2 tl mosterd
- 2 el sojamelk
- 3 el citroensap
- Snuifje peper
- Snuifje nootmuskaat
- 2 tl kala namak
- 1 vel bladerdeeg
➡️ Bereiding
- Snij de ui en pers de look. Stoof aan in een pan.
- Snij de prei in schijfjes en voeg toe.
- Voeg de spekblokjes toe en laat meebakken tot de prei beetgaar is
- Mix de tofu samen met de kurukuma, mosterd, sojamelk, citroensap, peper, nootmuskaat en de kala namak tot een glad mengsel
- Meng het tofumengsel onder het prei-spek mengsel
- Leg de bladerdeeg in een taartvorm en verdeel het mengsel op het bladerdeeg
- Bak de quiche ong 30 à 40 min in een oven van 200°C
- Laat volledig afkoelen zodat je de quiche gemakkelijk kan snijden
- SMAKELIJK
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten