Dit recept is gebaseerd op dat van @bevegan met wat andere verhoudingen.
De seitan die ik hier zelf maak ziet er misschien uit als 💩 maar gelukkig smaakt het niet naar 💩
Je kan voorgemaakte seitan ook kopen in de winkel, maar kom dan niet klagen als het toch naar 💩 smaakt he (L💩L)
Tarwegluten en edelgistvlokken koop ik in de @bioplanet
Voor 2 personen:
🥦 Ingrediënten:
- 110 gr tarwegluten
- 2 el edelgistvlokken
- 125 ml water + kwart blokje groentebouillon
- 1 el sojasaus
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 l water + 1 blokje groentebouillon + 3 el sojasaus
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- Snuifje peper en nootmuskaat
- 1 el olijfolie
- 2 el sojasaus
- 3 el bloem
- 3 el paneermeel
- 1 vel bladerdeeg (vegan)
- 250 gr champignons
- Maanzaad & sesamzaad
🥦 Bereiding:
- Los de puddingpoeder op in 100 ml van de melk
- Meng de rest van de melk (1l) samen met de rijst, suiker, suifje zout en saffraan in een kookpot en breng aan de kook terwijl je af en toe roert.
- Eens het kookt, verlaag dan het vuur en laat de rijst ong 40 min verder garen. Ga af en toe roeren.
- Voeg de opgeloste puddingpoeder toe en laat nog een 3 tal minuutjes verder koken
- Giet in glaasjes of potjes
- Laat afkoelen
- Serveer met wat bruine suiker
- SMAKELIJKMeng de tarwegluten met de edelgistvlokken
- Los de groentebouillon op in het water (125 ml) door het lichtjes op te warmen en voeg de sojasaus, olijfolie en geperste look toe
- Voeg het bouillonmengsel bij de tarwegluten en meng goed tot een stevig deeg
- Breng 1,5 l water aan de kook samen met een groentebouillon blokje en de sojasaus. Zorg dat het water net niet meer kookt en dompel dan het seitan deeg onder.
- Laat de seitan 1u sudderen in de groentebouillon die net niet kookt. Zet het deksel niet volledig op de pot
- Laat na 1u de seitan afkoelen in de bouillon
- Pureer de seitan samen en meng met de fijngesneden sjalot, geperste look, peper, nootmuskaat, olijfilie, sojasaus, bloem, paneermeel
- Snij de chamignons en bak ze goudbruin in een scheutje olijfolie, zet daarna aan de kant zodat het vocht kan verdampen
- Rol het bladerdeeg uit en verdeel de gebakken champignons erover
- Vorm zo goed als mogelijk een cilindervormige bol van het seitanmengsel en leg het op de champignons
- Rol het bladerdeeg op en pak de seitan in langs de randjes
- Smeer in met olijfolie, snij er wat lijnen in bovenaan en strooi er wat maanzaad en sesamzaad over
- Laat ong 40 min bakken in een oven van 200°
- Ik serveer de seitan wellington hier met rode wijn jus (ook te vinden op de site van @bevegan)
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten