• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Seitan wellington

Dit recept is gebaseerd op dat van @bevegan met wat andere verhoudingen.
De seitan die ik hier zelf maak ziet er misschien uit als 💩 maar gelukkig smaakt het niet naar 💩
Je kan voorgemaakte seitan ook kopen in de winkel, maar kom dan niet klagen als het toch naar 💩 smaakt he (L💩L)
Tarwegluten en edelgistvlokken koop ik in de @bioplanet
Voor 2 personen:


🥦 Ingrediënten:

  • 110 gr tarwegluten
  • 2 el edelgistvlokken
  • 125 ml water + kwart blokje groentebouillon
  • 1 el sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 l water + 1 blokje groentebouillon + 3 el sojasaus
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • Snuifje peper en nootmuskaat
  • 1 el olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • 3 el bloem
  • 3 el paneermeel
  • 1 vel bladerdeeg (vegan)
  • 250 gr champignons
  • Maanzaad & sesamzaad

🥦 Bereiding:

  • Los de puddingpoeder op in 100 ml van de melk
  • Meng de rest van de melk (1l) samen met de rijst, suiker, suifje zout en saffraan in een kookpot en breng aan de kook terwijl je af en toe roert.
  • Eens het kookt, verlaag dan het vuur en laat de rijst ong 40 min verder garen. Ga af en toe roeren.
  • Voeg de opgeloste puddingpoeder toe en laat nog een 3 tal minuutjes verder koken
  • Giet in glaasjes of potjes
  • Laat afkoelen
  • Serveer met wat bruine suiker
  • SMAKELIJKMeng de tarwegluten met de edelgistvlokken
  • Los de groentebouillon op in het water (125 ml) door het lichtjes op te warmen en voeg de sojasaus, olijfolie en geperste look toe
  • Voeg het bouillonmengsel bij de tarwegluten en meng goed tot een stevig deeg
  • Breng 1,5 l water aan de kook samen met een groentebouillon blokje en de sojasaus. Zorg dat het water net niet meer kookt en dompel dan het seitan deeg onder.
  • Laat de seitan 1u sudderen in de groentebouillon die net niet kookt. Zet het deksel niet volledig op de pot
  • Laat na 1u de seitan afkoelen in de bouillon
  • Pureer de seitan samen en meng met de fijngesneden sjalot, geperste look, peper, nootmuskaat, olijfilie, sojasaus, bloem, paneermeel
  • Snij de chamignons en bak ze goudbruin in een scheutje olijfolie, zet daarna aan de kant zodat het vocht kan verdampen
  • Rol het bladerdeeg uit en verdeel de gebakken champignons erover
  • Vorm zo goed als mogelijk een cilindervormige bol van het seitanmengsel en leg het op de champignons
  • Rol het bladerdeeg op en pak de seitan in langs de randjes
  • Smeer in met olijfolie, snij er wat lijnen in bovenaan en strooi er wat maanzaad en sesamzaad over
  • Laat ong 40 min bakken in een oven van 200°
  • Ik serveer de seitan wellington hier met rode wijn jus (ook te vinden op de site van @bevegan)

Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten


Bericht navigatie

Frangipanetaart
Quiche
  • Elara by LyraThemes