• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Frangipanetaart

Dit is één van mijn favoriete recepten! Echt wow, much wow. Dat is alles wat ik erover kan zeggen, zo lekker is het!
Het recept is gebaseerd op dat van @soyandseitan maar dan gepimpt met amandelvlokken en glazuur.


🌱 Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (vegan)
  • 300 gr zijden tofu
  • 1/2 zakje vanillesuiker (1 el)
  • 200 gram suiker
  • 1 el amandelextract
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 250 gr bloem
  • 100 gr amandelmeel
  • 1 el bakpoeder
  • Een snuifje zout
  • Een paar el abrikozenconfituur
  • 100 gr amandelvlokken
  • 150 gr bloemsuiker + een klein beetje water

➡️ Bereiding

  • Mix de zijden tofu met de vanillesuiker, de suiker, het amandelextract en de zonnebloemolie
  • Meng in een andere kom de bloem, het amandelmeel, het bakpoeder en het zout
  • Voeg de 2 mengsels samen en meng goed tot een egaal deeg
  • Leg het bladerdeeg in een taartvorm en smeer een paar eetlepels abrikozenconfituur over de bodem
  • Verdeel het deeg over de confituur
  • Plooi de randjes over naar binnen
  • Laat de taart 40 min bakken in een oven van 180°
  • Haal de taart uit de oven en strooi de amandelvlokken over de taart
  • Laat nog 10 min verder bakken in de oven
  • Laat de taart volledig afkoelen
  • Meng het bloemsuiker met een beetje water zodat je een stropige glazuur krijgt
  • Giet het glazuur over de afgekoelde taart en laat opnieuw afkoelen zodat de glazuur kan verharden
  • SMAKELIJK!

Bericht navigatie

Klaaskoeken
Seitan wellington
  • Elara by LyraThemes