Dit is één van mijn favoriete recepten! Echt wow, much wow. Dat is alles wat ik erover kan zeggen, zo lekker is het!
Het recept is gebaseerd op dat van @soyandseitan maar dan gepimpt met amandelvlokken en glazuur.
🌱 Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg (vegan)
- 300 gr zijden tofu
- 1/2 zakje vanillesuiker (1 el)
- 200 gram suiker
- 1 el amandelextract
- 100 ml zonnebloemolie
- 250 gr bloem
- 100 gr amandelmeel
- 1 el bakpoeder
- Een snuifje zout
- Een paar el abrikozenconfituur
- 100 gr amandelvlokken
- 150 gr bloemsuiker + een klein beetje water
➡️ Bereiding
- Mix de zijden tofu met de vanillesuiker, de suiker, het amandelextract en de zonnebloemolie
- Meng in een andere kom de bloem, het amandelmeel, het bakpoeder en het zout
- Voeg de 2 mengsels samen en meng goed tot een egaal deeg
- Leg het bladerdeeg in een taartvorm en smeer een paar eetlepels abrikozenconfituur over de bodem
- Verdeel het deeg over de confituur
- Plooi de randjes over naar binnen
- Laat de taart 40 min bakken in een oven van 180°
- Haal de taart uit de oven en strooi de amandelvlokken over de taart
- Laat nog 10 min verder bakken in de oven
- Laat de taart volledig afkoelen
- Meng het bloemsuiker met een beetje water zodat je een stropige glazuur krijgt
- Giet het glazuur over de afgekoelde taart en laat opnieuw afkoelen zodat de glazuur kan verharden
- SMAKELIJK!