Aanschouw hier hoe Alixe klaaskoeken maakt en mijn huishouden doet terwijl het deeg moet rijzen.
I can vouch for her bij Sinterklaas dat ze heel braaf is geweest!
Dit recept is gebaseerd op dat van @veganfred, ook te vinden op zijn website.
🥦 Ingrediënten:
- 200 ml sojamelk
- 1 el citroensap
- 500 g bloem
- 40 g maïszetmeel
- 12 gr instant gist (1 zakje)
- 50 gr lichtbruine suiker
- Snuifje zout
- 50 gr plantaardige boter
- 80 gr appelmoes
🥦 Bereiding:
- Giet de sojamelk in een maatbeker, voeg het citroensap toe en laat 5 min staan zonder te roeren.
- Meng de bloem, maïszetmeel, gist en suiker in een kom
- Laat de boter smelten en voeg toe samen met de appelcompot. Meng goed onder het bloemmengsel.
- Voeg beetje bij beetje de karnemelk toe (dit is het mengsel van de sojamelk met het citroensap). Als het deeg vorm krijgt, doe er dan het zout bij. (Dit staat niet op de video)
- Kneed het deeg gedurende 15 tot 20 minuten tot het elastisch wordt.
- Doe wat olie of bloem in een kom en laat het deeg er 45 tot 60 minuten in rijzen, afgedekt met een schone handdoek tot het deeg verdubbeld is in volume.
- Ontgas het deeg al knedend voor een minuut. Maak er opnieuw een bol van en laat weer rijzen gedurende 45 tot 60 minuten.
- Bebloem je werkplank en rol het deeg uit tot een dikte van 1 á 2 cm. Snij vormpjes uit het deeg met een bakvorm of een mes
- Leg de vormen op bakpapier op een bakplaat. Bedek met een propere handdoek en laat een laatste keer rijzen voor 15 tot 30 minuten.
- Verwarm de oven voor op 220°
- Borstel de vormen in met sojamelk en laat ze dan 8 à 10 minuten bakken in de oven tot ze mooi goudkleurig worden.
- Laat afkoelen
- SMAKELIJK!
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten