Aquafaba is het vocht waar kikkererwten op bewaard worden. Het is de beste vervanger voor eiwit. Ik maakte er al chocomousse van maar je kan er dus ook mayonaise van maken.
Van de kikkererwten maak ik dan een stoofpotje van.
Aquafaba kan je invriezen dus als je niet direct mayonaise of chocomousse nodig heb (haha as if) kan je de aquafaba ook invriezen om een andere keer te gebruiken.
In élke supermarkt (behalve de Liddl en de Aldi) is er veganaise te koop en dat staat gewoon bij de niet-vegan mayonaise.
Dus geen excuus meer om nog niet-vegan mayonaise te kopen!
🌱 Ingrediënten
- 3 el kikkererwtvocht aquafaba
- 1 tl mosterd
- Een paar druppeltjes citroen sap
- Ong 100 ml zonnebloemolie
➡️ Bereiding
- Doe de aquafaba, de mosterd en het citroensap in een hoog glas of een maatbeker
- Kruid eventueel met peper en zout of pimp je mayonaise met geperste look
- Meng kort en voeg dan al mixend beetje bij beetje de zonnebloemolie toe tot je een vaste mayonaise krijgt
- SMAKELIJK!