Help ons aardbolletje door het eten van een plantaardig kaneelrolletje.
Laat dus dierlijke melk en boter achterwege, dat is alvast een eenvoudige zege!
🌱 Ingrediënten
- 450 gr witte bloem
- 3 el suiker
- Snuifje zout
- 225 ml plantaardige melk (ik gebruik ongezoete havermelk van @alpro )
- 21 gr verse gist (half pakje)
- 65 ml zonnebloemolie
- 130 gr plantaardige margarine (ik gebruik die van @alpro)
- 4 el kaneel
- 200 gr bruine suiker
- Scheutje vanille extract (ben ik vergeten filmen)
- 100 gr amandelvlokken
- 100 gr poedersuiker + een klein beetje water
➡️ Bereiding
- Meng de bloem met het suiker en het zout in een grote kom
- Warm de plantaardige melk kort op (lauw) en verbrokkel de gist er in. Roer goed zodat de gist volledig opgelost is
- Laat 5 minuutjes staan
- Voeg het gistmengsel en de zonnebloemolie toe aan de bloem en kneed 10 min tot een deeg
- Laat het deeg 1 uur rijzen in een kom met een vochtige handdoek erover (doe een scheutje olijfolie in de kom zodat het deeg niet plakt)
- Maak terwijl de kaneelvulling: Smelt de plantaardige margarine en meng met de kaneel, bruine suiker, vanille-extract en de amandelvlokken
- Kneed het deeg even los en rol het uit tot een grote pannenkoek
- Smeer de kaneelvulling op het deeg en rol het op zoals een pannenkoek
- Snij de rol in ong 10 stukjes (of meer dan 10 als je kleinere rolletjes wil)
- Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal (laat een beetje ruimte tussen want ze zullen uitzetten)
- Laat opnieuw 1 uur rijzen met een vochtige handdoek erover
- Laat 20 á 30 min bakken in een oven op op 170° á 180° (afhankelijk hoe sterk je oven is)
- Laat afkoelen
- Meng de poedersuiker met een beetje water (een paar el tot je een opgelost maar stroperig mengsel hebt)
- Overgiet de afgekoelde kaneelrolletjes met het glazuur
- SMAKELIJK!
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten