Aquafaba, of het water waarin peulvruchten zoals kikkererwten gekookt worden, is een perfect plantaardig alternatief voor kippeneiwit!
Je kan online aquafaba kopen in flessen (vb bij de notenshop) of koop kikkererwten in bokalen op vocht.
Met de kikkererwten kan je dan hummus maken (zie google) of gebruiken in een marrokaans stoofpotje, een stoofpot met zoete aardappel of gevulde butternutpompoen.
Voor 4 porties van deze overheerlijke en smeuïge chocomousse:
🌱 Ingrediënten
- 1 bokaal kikkererwten van 340 gr = ong 100 à 120 ml aquafaba
- 150 gr pure chocolade
- 60 gr suiker
- 75 ml sojaroom
- paar druppeltjes citroensap
➡️ Bereiding
- Laat de sojaroom op kamertemp komen
- Laat de kikkererwten uitlekken
- Klop de aquafaba ong 10 min op met een paar druppeltjes citroensap
- Voeg op het einde beetje bij beetje de suiker toe
- Smelt de pure chocolade en voeg de sojaroom toe en laat het mengsel wat afkoelen
- Meng de chocolade met de opgeklopte aquafaba en giet in glaasjes
- Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast
- Smakelijk!