Dit recept is mijn vereenvoudigde en geveganiseerde versie van de curry van Jeroen Meus.
Vegan kipstukjes vind je in alle supermarkten. Boontjes en paprika ook normaal gezien.
Serveer de curry met naanbrood of met rijst. Of met niets.
🌱 Ingrediënten
- 3 dl kokosmelk
- 1 el rode curry
- 2 dl groentenbouillon
- Zeste van 1 limoen
- Stukje verse gember (duimgroot)
- 1 rode paprika
- 200 gr fijne boontjes
- ong 160 gr vegan kipsutkjes (1 pakje)
- Peper en zout
- 2 naanbroodjes of rijst voor 2 personen
➡️ Bereiding
- Warm de kokosmelk op en voeg er de rode cury aan toe en meng goed
- Voeg er de groentenbouillon en de limoenzeste aan toe
- Rasp de gember en voeg toe
- Snij de rode paprika in schijfjes en voeg toe
- Doe de topjes van de boontjes en snij in 2 en voeg toe
- Voeg de vegan kipstukjes toe
- Kruid met peper en zout naar smaak
- Laat ong 30 min sudderen tot de groentjes gaar zijn
- Dien op met rijst of naanbrood
- SMAKELIJK!