Omdat vegan koken intussen te gemakkelijk is voor ons, maakt @lijsismore in deze video koekjes, maar dan geblinddoekt!
De koekjes zijn een recept van eigen hand en met hun nutella-vibe zijn ze waarlijk overheerlijk!
Ik gebruik hier speltbloem maar als je niet het onheil hebt zoals Lijs om allergisch te zijn aan tarwe, feel free om ze met gewone tarwebloem te maken.
Voor ong 30 koekjes:
🌱 Ingrediënten
- 180 gr sojaboter op kamertemperatuur
- 100 gr donkerbruine suiker
- 50 gr kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 gr (spelt)bloem
- 1/2 tl baking soda
- Snufje zout
- 40 gr cacaopoeder
- 50 gr pure chocolade
- 50 gr geroosterde hazelnoten
➡️ Bereiding
- Mix de boter met de suiker
- Voeg het mengsel samen met de bloem, baking soda, zout en de cacao en meng tot een deeg
- Hak de chocolade en de hazelnoten in stukjes en meng onder het deeg
- Vorm ong 30 balletjes uit het deeg (voor dit recept is het eigenlijk niet nodig om de koekjes in de koelkast te laten)
- Leg de deegballetjes op een bakplaat met bakpapier met voldoende ruimte tussen
- Laat ong 15 min bakken in een oven van 180°C (afhankelijk van hoe sterk je oven is en hoe zacht je je koekjes wil)
- Laat de koekjes 15 min afkoelen
- SMAKELIJK
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten