Zonder twijfel één van mijn lievelingsgerechten!
🌱 Ingrediënten
- 2 rode uien
- 2 teentjes look
- 600 gr vegan gehakt (ik gebruik hier die van @bluebutchers)
- 1 bloemkool
- 1 broccoli
- 600 gr aardappelen
- 180 gr plantaardige boter
- 180 gr bloem
- 1,8 l plantaardige melk
- Snuifje peper & zout
- Snuifje nootmuskaat
- 3 tl mosterd
- Paneermeel (veel)
➡️ Bereiding
- Snij de ui, pers de look en bak samen met het vegan gehakt in een scheutje olijfolie (ong 5 minuutjes)
- Kruid af met peper en zout en zet het aan de kant
- Snij de bloemkool en de broccoli in roosjes, en snij de aardappelen in dikke schijven
- Stoom (of gaar op een andere manier) de bloemkool, broccoli en aardappelen tot ze net beetgaar zijn
- Spoel de groenten met koud water
- Smelt de plantaardige boter en roer de bloem erdoor, laat even bakken tot je koekjesdeeg ruikt. Voeg dan beetje bij beetje de plantaardige melk erdoor terwijl je goed blijft roeren.
- Breng aan de kook een kruid af pet peper, zout en nootmuskaat. Voeg de mosterd toe
- Neem een grote ovenschaal en doe het vegan gehakt erin, verdeel de bloemkool, broccoli en de aardappelen erover. Overgiet met de bechamelsaus
- Strooi er paneermeel over en kruid af met peper en zout
- Laat ong 50 min op 180° verder garen in de oven (de laaste 20 min onder de grill voor een krokant paneermeellaagje)
- SMAKELIJK!
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten