• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Ovenschotel met bloemkool en broccoli

Zonder twijfel één van mijn lievelingsgerechten!


🌱 Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 2 teentjes look
  • 600 gr vegan gehakt (ik gebruik hier die van @bluebutchers)
  • 1 bloemkool
  • 1 broccoli
  • 600 gr aardappelen
  • 180 gr plantaardige boter
  • 180 gr bloem
  • 1,8 l plantaardige melk
  • Snuifje peper & zout
  • Snuifje nootmuskaat
  • 3 tl mosterd
  • Paneermeel (veel)

➡️ Bereiding

  • Snij de ui, pers de look en bak samen met het vegan gehakt in een scheutje olijfolie (ong 5 minuutjes)
  • Kruid af met peper en zout en zet het aan de kant
  • Snij de bloemkool en de broccoli in roosjes, en snij de aardappelen in dikke schijven
  • Stoom (of gaar op een andere manier) de bloemkool, broccoli en aardappelen tot ze net beetgaar zijn
  • Spoel de groenten met koud water
  • Smelt de plantaardige boter en roer de bloem erdoor, laat even bakken tot je koekjesdeeg ruikt. Voeg dan beetje bij beetje de plantaardige melk erdoor terwijl je goed blijft roeren.
  • Breng aan de kook een kruid af pet peper, zout en nootmuskaat. Voeg de mosterd toe
  • Neem een grote ovenschaal en doe het vegan gehakt erin, verdeel de bloemkool, broccoli en de aardappelen erover. Overgiet met de bechamelsaus
  • Strooi er paneermeel over en kruid af met peper en zout
  • Laat ong 50 min op 180° verder garen in de oven (de laaste 20 min onder de grill voor een krokant paneermeellaagje)
  • SMAKELIJK!

Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten


Bericht navigatie

Chocoladekoekjes met hazelnoten
Tiramisu met speculoos
  • Elara by LyraThemes