• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Tiramisu met speculoos

Een eenvoudige doch heerlijke vegan versie van tiramisu!
Ondanks de verwijten van heiligschennis en verraad vind ik tiramisu met speculoos meer dan ok!
#freespeculoos!

Voor 2 grote porties:


🥦 Ingrediënten:

  • 400 ml kokosmelk (1 blik)
  • 150 gr vegan cream cheese (ik gebruik die van @oatly)
  • 1 el cacaopoeder
  • 3 el bloemsuiker
  • 60 ml koude koffie (+ nog wat extra om de koekjes in te doppen)
  • 60 ml amaretto
  • Scheutje vanille-extract
  • Speculooskoekjes

🥦 Bereiding:

  • Laat het blik kokosmelk overnacht in de koelkast, zo zakt het water naar beneden en hou je een stevig mengsel over
  • Schep de stevige kokos eruit en giet het water weg
  • Meng de kokos met de vegan cream cheese, samen met het cacaopoeder, de bloemsuiker, de koffie, de amaretto en het vanille-extract.
  • Meng goed met een klopper tot een homogeen mengsel
  • Dip de speculooskoekjes in wat extra koffie (koud) en maak laagjes met de koekjes en het crème mengsel
  • Bestrooi met wat extra cacaopoeder
  • Laat een uurtje in de koelkast
  • SMAKELIJK!

Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten


Bericht navigatie

Ovenschotel met bloemkool en broccoli
Baileys
  • Elara by LyraThemes