Een eenvoudige doch heerlijke vegan versie van tiramisu!
Ondanks de verwijten van heiligschennis en verraad vind ik tiramisu met speculoos meer dan ok!
#freespeculoos!
Voor 2 grote porties:
🥦 Ingrediënten:
- 400 ml kokosmelk (1 blik)
- 150 gr vegan cream cheese (ik gebruik die van @oatly)
- 1 el cacaopoeder
- 3 el bloemsuiker
- 60 ml koude koffie (+ nog wat extra om de koekjes in te doppen)
- 60 ml amaretto
- Scheutje vanille-extract
- Speculooskoekjes
🥦 Bereiding:
- Laat het blik kokosmelk overnacht in de koelkast, zo zakt het water naar beneden en hou je een stevig mengsel over
- Schep de stevige kokos eruit en giet het water weg
- Meng de kokos met de vegan cream cheese, samen met het cacaopoeder, de bloemsuiker, de koffie, de amaretto en het vanille-extract.
- Meng goed met een klopper tot een homogeen mengsel
- Dip de speculooskoekjes in wat extra koffie (koud) en maak laagjes met de koekjes en het crème mengsel
- Bestrooi met wat extra cacaopoeder
- Laat een uurtje in de koelkast
- SMAKELIJK!
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten