✅ Easy ✅ Vegan ✅ Gezond ✅ Lekkerrrrrrrrr
Kijk op de verpakking van de gnocchi om zeker te zijn of het vegan is, de gnocchi die verkocht wordt in de colruyt is alleszins vegan.
🌱 Ingrediënten
- Scheutje olijfolie
- 1 ajuin
- 3 teentjes look
- 2 wortels
- 1 courgette
- 50 gr zongedroogde tomaten
- 70 gr tomaten concentraat (1 klein blikje)
- 1 el gedroogde peterselie
- 1 l water + 2 blokjes groentebouillon
- 400 gr tomatenstukjes (1 blik)
- 400 ml kokosmelk (1 blik)
- 500 gr vegan gnocchi
- 150 gr boerkenkool
- Peper en zout
➡️ Bereiding
- Snij de groenten fijn, scheur de boerenkool in grove stukken
- Neem een grote pot en bak de ajuin kort samen met de look, wortel, courgette en zongedroogde tomaten in een scheutje olijfolie
- Voeg het tomatenconcentraat toe en laat even meebakken
- Voeg de groentenbouillon toe, samen met de peterselie, tomatenstukjes en de kokosmelk toe
- Kruid af met peper en zout naar smaak
- Laat de soep ong 20 min pruttelen op een laag vuurtje totdat de groentjes gaar zijn
- Voeg de gnocchi en de boerenkool toe en laat nog 5 à 10 min verder garen
- Haal de pot van het vuur en laat 10 tot 15 min afkoelen zodat het zetmeel verder kan binden
- SMAKELIJK