Vegan kaas en vegan worst vind je in alle maten en vormen in de supermarkten.
In deze video gebruik ik de vegan worst van de @devegetarischeslager (njom) en de vegan cheddar kaasblokjes van @nurishh_be (ook njom).
In plaats van vegan worst kan je ook vegan spekblokjes bakken en in de stoemp mengen (ook njom)
Voor ong 4 proties:
🌱 Ingrediënten
- 700 gr wortelen (ong 5)
- 700 gr Aardappelen (ong 4)
- Klontje sojaboter (vb van Alpro)
- 2 sjalotten
- 2 teentjes look
- 2 stronken witloof
- ong 150 gr vegan kaasblokjes (vb 1 pakje an Nurish)
- 4 vegan worsten
- Snuifje peper, zout, nootmuskaat
➡️ Bereiding
- Kook de wortelen en de aardappelen gaar en pureer ze met een klontje vegan boter en wat peper, zout en nootmuskaat
- Snij de sjalotten en de witloof fijn, pers de look en bak samen in een pan in een klontje sojaboter of een scheutje olijfolie. Meng onder de wortelpuree
- Meng de vegan kaasblokjes erdoor tot de kaas wat gesmolten is
- Bak de worst en serveer bij de wortelstoemp.
- SMAKELIJK!