Voor 12 muffins:
🌱 Ingrediënten
- 150 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker (8 gr)
- 80 ml zonnebloemolie
- Snuifje kaneel
- 250 ml ongezoete sojamelk
- 1 tl witte wijn azijn (of een andere azijn)
- 300 g zelfrijzende bloem
- 1 el bakpoeder
- Snuifje zout
- 200 gr bosbessen (ik gebruik bosbessen uit de diepvries)
- 150 gr pure chocolade
➡️ Bereiding
- Neem een kom en meng de suiker, vanillesuiker, zonnebloemolie en de kaneel
- Neem een kommetje en meng de sojamelk met de azijn en laat even apart staan. De melk zal schiften en zo heb je een vegan vervanging voor karnemelk.
- Neem een grote kom en meng de zelfrijzende bloem met het bakpoeder en het zout
- Giet de geschifte sojamelk bij het suikermengsel en meng goed. Meng alles vervolgens onder de bloem.
- Snij de chocolade in stukjes en meng samen met de bosbessen voorzichtig onder het deeg.
- Vul muffinvormpjes in een muffinbakplaat met ong 2 el van het deeg
- Laat de muffins ong 20 à 25 min bakken in een oven van 190°C
- Prik met een tandenstoker in de muffins, als de tandenstoker droog is zijn de muffins klaar
- Laat de muffins afkoelen voor je uit de bakvorm haalt
- SMAKELIJK!