• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Hutsepot

Vegan spekjes vind je in alle supermarkten, de vegan rookworst heb ik bij de albert heijn gevonden!
Voor 2 á 3 personen:


🌱 Ingrediënten

  • Klontje sojaboter (ong 1 el)
  • 200 gr vegan spekjes
  • 1 pastinaak
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 250 gr spruitjes
  • 400 gr loskokende aardappelen
  • 300 ml groentenbouillon
  • gedroogde laurier en tijm
  • Peper, zout, nootmuskaat
  • 2 vegan rookworsten
  • mosterd

➡️ Bereiding

  • Neem een grote pot
  • Snipper de ui fijn en bak samen met de vegan spekstukjes in een klontje sojaboter
  • Schel en snij de pastinaak grof en laat meebakken
  • Pel en pers de look en voeg toe
  • Spoel en snij de spruitjes in twee. Laat meestoven
  • Spoel en schil de aardappelen. Snij ze in grove stukken en laat meestoven.
  • Voeg de groentenbouillon, een blaadje laurier en enkele takjes tijm toe
  • Kruid af met peper, zout en nootmuskaat
  • Zet een deksel op de pot en laat ong 30 min verder stoven op een laag vuurtje, of tot alles mooi zacht is
  • Huts af en toe met de pot (hutsen = schudden)
  • Snij de vegan roostworsten in schijfjes, roer onder de hutsepot en laat nog even opwarmen in de hutsepot
  • Laat eventueel nog even op het vuur zonder het deksel zodat overtollig vocht kan verdampen
  • Serveer met een beetje mosterd
  • SMAKELIJK!

Bericht navigatie

Thaise noedelsoep
Muffins met chocolade en blauwe bessen
  • Elara by LyraThemes