Vegan spekjes vind je in alle supermarkten, de vegan rookworst heb ik bij de albert heijn gevonden!
Voor 2 á 3 personen:
🌱 Ingrediënten
- Klontje sojaboter (ong 1 el)
- 200 gr vegan spekjes
- 1 pastinaak
- 1 ajuin
- 1 teentje look
- 250 gr spruitjes
- 400 gr loskokende aardappelen
- 300 ml groentenbouillon
- gedroogde laurier en tijm
- Peper, zout, nootmuskaat
- 2 vegan rookworsten
- mosterd
➡️ Bereiding
- Neem een grote pot
- Snipper de ui fijn en bak samen met de vegan spekstukjes in een klontje sojaboter
- Schel en snij de pastinaak grof en laat meebakken
- Pel en pers de look en voeg toe
- Spoel en snij de spruitjes in twee. Laat meestoven
- Spoel en schil de aardappelen. Snij ze in grove stukken en laat meestoven.
- Voeg de groentenbouillon, een blaadje laurier en enkele takjes tijm toe
- Kruid af met peper, zout en nootmuskaat
- Zet een deksel op de pot en laat ong 30 min verder stoven op een laag vuurtje, of tot alles mooi zacht is
- Huts af en toe met de pot (hutsen = schudden)
- Snij de vegan roostworsten in schijfjes, roer onder de hutsepot en laat nog even opwarmen in de hutsepot
- Laat eventueel nog even op het vuur zonder het deksel zodat overtollig vocht kan verdampen
- Serveer met een beetje mosterd
- SMAKELIJK!