🌱 Ingrediënten
- 1 l plantaardige melk (ik gebruik ongezoete havermelk)
- 50 gr vanille puddingpoeder (die van imperial is vegan)
- 130 gr dessertrijst
- 180 gr rietsuiker
- 1 el vanille extract
- 1 vel bladerdeeg (kijk op de verpakking maar de meeste bladerdegen van de supermartken zijn vegan)
- Bloemsuiker
➡️ Bereiding
- Meet 200 ml van de melk af en los er de vanille puddingpoeder in op. Zet aan de kant.
- Giet de overige melk samen met de dessertrijst en het vanille extract in een kookpot en breng rustig aan de kook
- Zet het vuur lager en laat de rijst ong 40 min verder garen. Roer regelmatig.
- Voeg de rietsuiker toe, samen met de opgeloste puddingpoeder
- Laat nog even verder garen op een zacht vuurtje tot de rijstpap gebonden is met de pudding
- Laat de rijstpudding afkoelen
- Laat ong 20 min bakken in een oven van 180°C
- Laat de rijsttaart afkoelen en bestrooi met bloemsuiker
- SMAKELIJK!