• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Falafel

Je kan de falafel in een wrap of bij een slaatje eten, maar je kan ze ook dippen in een sausje als aperitiefhapje!
Hetgeen ik ook doe in deze video!


🌱 Ingrediënten

  • 500 gr gedroogde kikkerwerten
  • 2 sjalot
  • 4 teentjes look
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje koriander
  • 1 el kurkuma
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el gember
  • 4 el sesamzaadjes
  • Sap van 1 limoen
  • Snuifje zout en cayennepeper
  • Voor de dip: pitjes van een halve granaatappel, 4 el tahine, sap van 1 limoen, peper, zout en 50 ml water

➡️ Bereiding

  • Laat de kikkererwten overnacht weken in een grote hoeveelheid water en laat uitlekken
  • Mix de geweekte kikkererwten samen met de overige ingrediënten tot een fijn mengsel
  • Het falafel deeg zou een beetje moeten kleven zodat je er gemakkelijk falafel vormen uit kan kneden
  • Laat de falafels overnacht invriezen, zo vallen ze niet uiteen bij het bakken
  • Frituur de falafels een paar minuten goudbruin op 170°C
  • Meng de ingrediënten voor de dip of eet in een wrap of slaatje
  • SMAKELIJK!

Bericht navigatie

Pasta stroganoff
Libanees stoofpotje met aubergine en zelfgememaakt pitabrood
  • Elara by LyraThemes