Je kan de falafel in een wrap of bij een slaatje eten, maar je kan ze ook dippen in een sausje als aperitiefhapje!
Hetgeen ik ook doe in deze video!
🌱 Ingrediënten
- 500 gr gedroogde kikkerwerten
- 2 sjalot
- 4 teentjes look
- 1 bosje platte peterselie
- 1 bosje koriander
- 1 el kurkuma
- 1 el komijnpoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 el gember
- 4 el sesamzaadjes
- Sap van 1 limoen
- Snuifje zout en cayennepeper
- Voor de dip: pitjes van een halve granaatappel, 4 el tahine, sap van 1 limoen, peper, zout en 50 ml water
➡️ Bereiding
- Laat de kikkererwten overnacht weken in een grote hoeveelheid water en laat uitlekken
- Mix de geweekte kikkererwten samen met de overige ingrediënten tot een fijn mengsel
- Het falafel deeg zou een beetje moeten kleven zodat je er gemakkelijk falafel vormen uit kan kneden
- Laat de falafels overnacht invriezen, zo vallen ze niet uiteen bij het bakken
- Frituur de falafels een paar minuten goudbruin op 170°C
- Meng de ingrediënten voor de dip of eet in een wrap of slaatje
- SMAKELIJK!