Voor 2 personen:
🌱 Ingrediënten
- Voor het pitabrood: 150 ml water (lauw), 1/2 el gedroogde gist, 250 gr bloem, snuifje zout, 1/2 el olijfolie
- 1 grote aubergine
- Een goeie scheut olijfolie
- 1 grote ui
- 2 teentjes look
- 1 tl harissa pasta
- 1 tl suiker
- 1 handvol verse munt + wat extra
- Ong 125 gr kikkererwten (1 klein blikje)
- 400 gr gepelde tomaten (1 blik)
- Wat sesamzaadjes
➡️ Bereiding
- Maak eerst de pitabroodjes: meng het water met de gist en laat enkel minuten staan
- Meng de bloem met een snuifje zout en de olijfolie, voeg daarna het gistmengsel toe en kneed een paar minuten tot een egaal deeg
- Verdeel het deeg in ong 3 of 4 balletjes, druk ze plat tot platte broodjes en bestrooi de broodjes nog even met bloem
- Leg de broodjes op een bakplaat (laat voldoende plaats tussen) en laat de broodjes ong 40 minuten rijzen onder een vochtige theedoek
- Maak intussen de saus en laat de broodjes na het rijzen ong 15 min bakken in een oven van 220°C
- Snij de aubergines in langwerpige blokjes en besprenkel rijkelijk met olijfolie en zout
- Laat ong 30 min garen in een oven van 180°C tot ze bruin zijn en draai de blokjes na 15 min om
- Snij de ui fijn en bak in een scheutje olijfolie tot ze goudbruin zijn.
- Pers de look en voeg toe
- Voeg de harissa pasta, suiker en munt toe, roer goed en laat allemaal nog even bakken
- Voeg de kikkererwten en de gepelde tomaten toe en roer goed
- Laat de saus ong 15 min sudderen op een laag vuurtje met het deksel op de pot, roer an en toe en voeg daarna de geroosterde aubergines toe
- Laat nog 15 min verder sudderen met het deksel op de pot, roer af en toe en voeg eventueel wat water toe als de saus te droog wordt of laat even zonder deksel pruttelen als de saus te waterachtig is
- Kruid nog af met peper en zout indien nodig
- Bestrooi met verse munt en sasamzaadjes en serveer met de gebakken pita broodjes
- SMAKELIJK