Voor 4 porties:
🌱 Ingrediënten
- 2 rode uien
- 300 gr paddenstoelen (ik gebruik een mix van oesterzwammen, beukenzwammen en kastanjechampignons)
- 3 teentjes look
- Snuifje tijm, paprikapoeder, peper en zout
- Een goeie scheut witte wijn
- 200 ml groentenbouillon
- 1 grote el misopasta
- 4 el maïszetmeel
- 400 ml kokosmelk (1 blik)
- 1 el edelgistvlokken
- 1 tl mosterd
- Handvol verse platte peterselie
- Pasta voor 4 personen
➡️ Bereiding
- Snij de ui en de champignons fijn en bak ong 5 minuutjes samen in een scheutje olijfolie
- Pers de look en voeg toe
- Vodg de kruiden toe: tijm, paprikapoeder, peper en zout
- Voeg de witte wijn toe en laat nog even op het vuur
- Voeg de misopasta toe, samen met de groentenbouillon toe en het maïszetmeel
- Roer goed en voeg dan de kokosmelk, edelgistvlokken en de mosterd toe en laat de saus indikken
- Kook de pasta beetgaar en roer onder de saus
- Nog wat verse peterselie en peper op het bord
- SMAKELIJK!