Lekker met rijst of met naanbrood of met niets
Voor 2 personen:
🌱 Ingrediënten
- 500 gr tofu
- 4 el kokosyoghurt
- 4 el tandoori pasta
- 1 el rode curry pasta
- 1 limoen
- Scheutje (kokos)olie
- 1 grote ui
- 1 chilipeper
- 4 teentjes look
- 1 el verse geraspte gember
- 2 tl garam masala
- 2 tl komijn
- 2 tl kurkuma
- 1 tl koriander + wat verse blaadjes
- Snuifje cayennepper, zout
- 400 ml tomatenstukjes (1 blik)
- 400 ml kokosmelk (1 blik)
- 1 handvol amandelschilfers
➡️ Bereiding
- Laat de tofu een paar uur uitlekken (wikkel de tofu in een keukenhanddoek en leg er iets zwaar op)
- Snij de tofu in grove stukken
- Meng de kokosyoghurt, tandoori pasta, rode curry pasta en het sap en de zeste van een limoen in een afdekbaar potje en laat de tofu er een paar uur in marineren
- Bak de tofu samen met de marinade in een pan en zet aan de kant
- Snij de ui en het chilipepertje fijn, pers de look en bak in een scheutje kokosolie
- Voeg de de gember en de kruiden toe en laat even verder bakken
- Blus met de tomatenstukjes en de kokosmelk en laat de saus 20 min pruttelen op een laag vuurtje, zonder het deksel
- Voeg evenuteel wat water toe als de saus te dik wordt
- Voeg de tofu toe aan de saus en laat nog even opwarmen
- Bak de amandelschilfers even aan in een pannetje en besprenkel je bord ermee
- SMAKELIJK!