Dit staat bij mij bijna wekelijks op het menu omdat het zo eenvoudig is en omdat je er zo veel mee kan variëren.
Doe er gelijk welke kruiden & groenten(restjes) in die je hebt of wilt (vb champignons, courgette, pastinaak, aubergine,…)
Falafels kan je zelf maken of in de supermarkten kopen.
Voor 4 van deze wraps:
🌱 Ingrediënten
- 4 el of 1 klein potje sojayoghurt (ik gebruik hier de natuur soyayoghurt van @alpro)
- Scheutje sojaroom (ik gebruik hier de soyaroom light cuisine van @alpro)
- 2 teentjes look (ik heb mij wat overdaan in de video met 5 teentjes, wat niet te vreten was)
- Peper & zout
- Scheutje olijfolie
- Snufje dille
- Sap van een halve limoen
- 1 paprika
- 1 grote ajuin of 3 kleine sjalotten
- Kruiden naar wens (ik gebruik hier gember, kurkuma, komijn, paprikapoeder, peper & zout)
- Ik kan mij inbeelden dan koriander hier bij zou passen, maar dat is het enige dat ik niet lust.
- Ong 400 gr rode bonen (of 1 blik)
- Ong 330 gr zoete maïs (of 1 blik)
- 8-tal falafelballetjes (die kan je in de supermarkt vinden, vb van @gardengourmet)
- 4 wraps
- Koude groentjes naar wens (ik gebruik hier kerstomaatjes, advocado, geraspte worteltjes & rucola)
➡️ Bereiding
- Pers de teentjes look en maak de looksaus door te mengen met de sojayoghurt, sojaroom, limoensap, peper, zout & dille
- Snij de ajuin in stukjes en de paprika in reepjes. Stoof aan in een scheutje olijfolie
- Voeg kruiden toe
- Laat de maïs en de rode bonen uitlekken en laat meebakken
- Bak de falafel balletjes apart in een scheutje olijfolie
- Warm de wraps even op in de microgolf en beleg met de looksaus, de groenten, de falafel en de koude groentjes
- SMAKELIJK