Vroeger mocht ik bij mijn oma en opa een potje rijstpap eten voor de TV en dat waren hoogdagen!
Nu maak ik zelf mijn rijstpap, maar dan vegan en de locatie van het eten der rijstpap doet er niet zo meer toe (zolang ik maar rijstpap kan fretten)
Voor 4 potjes:
🌱 Ingrediënten
- 120 gr dessertrijst
- 1l + 100 ml havermelk
- 80 gr rietsuiker
- Snuifje zout
- 0,8 gr saffraan (1 potje of 1 mespunt)
- 1 el vanille puddingpoeder (die van Imperial is allesinds vegan)
➡️ Bereiding
- Los de puddingpoederop in 100 ml havermelk
- Meng de rest van de melk (1l) samen met de rijst, suiker, suifje zout en saffraan in een kookpot en breng aan de kook terwijl je af en toe roert.
- Eens het kookt, verlaag dan het vuur en laat de rijst ong 40 min verder garen. Blijf af en toe roeren.
- Voeg de opgeloste puddingpoeder toe en laat nog een 3 tal minuutjes verder koken
- Giet in glaasjes of potjes
- Laat afkoelen
- Serveer met wat bruine suiker
- SMAKELIJK
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten