Door soja alternatieven te gebruiken kom je al heel ver in de veganistische keuken
Dat bewijzen deze chocolate chip cookies met sojaboter.
Dit simpele recept levert ong 30 koekjes op:
🌱 Ingrediënten
- 160 gr bloem
- 110 gr havervlokken of havermout
- 180 gr lichtbruine bastaard suiker
- 1 zakje (8 gr) vanillesuiker
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 180 gr soja boter (ik gebruik soyaboter van @aplrosoya)
- 100 gr pure chocolade
- snufje zout
➡️ Bereiding
- Meng de bloem, havervlokken, lichtbruine suiker, kaneel, bakpoeder & vanillesuiker
- Meng de boter eronder
- Snijd de chocolade in stukjes en voeg toe
- Rol in kleine balletjes
- Laat overnacht koelen in de koelkast (of minder lang als je niet kan wachten)
- Verdeel de koekjes op een bakplaat en laat genoeg ruimte tussen want de koekjes zullen utzetten (12 per bakplaat)
- 15 min in de oven op 180°
- De koekjes uithalen en laten rusten zodat ze knapperig worden
- SMAKELIJK
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten