Mijn nichtjes, Alixe en Margot, tonen hoe gemakkelijk een vegan taart te maken is.
Kijk voor de zekerheid op de verpakking, maar de pudding poeder van @Imperial
en het kruimeldeeg van het huismerk van de @colruyt en @delhaize zijn alvast vegan.
Voor 1 taart:
🥦 Ingrediënten:
- 1 kruimeldeeg
- 50 gr vanille pudding poeder = 1 zakje
- 600 ml plantaardige melk (ik gebruik ongezoete amandelmelk)
- 75 gr suiker
- 3 bananen
- Optioneel: 2 gr agar agar poeder (agar agar is een plantaardig alternatief voor gelatine en zorgt voor een laagje glans bovenop de taart)
🥦 Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°
- Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een taart vorm
- Prik gaatjes op de bodem in het deeg (zo kan er lucht door en komt het deeg niet naar boven in de oven)
- Laat het deeg 15 min op 200° bakken
- Los de pudding poeder op in 100 ml van de melk
- Breng de rest van de melk aan de kook samen met de suiker
- Voeg het opgeloste pudding poeder toe en laat nog even doorkoken
- Laat het deeg en de pudding allebei afkoelen voor je de pudding op het deeg strijkt
- Snij de bananen in schijfjes en schik op de pudding
- Optioneel: Los dan de agar agar op in een halve liter water en breng aan de kook. Giet er wat van over de taart (niet alles)
- Laat nog even in de koelkast
- SMAKELIJK
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten