Het concept van gefrituurde ajuinenringen was me tot voor kort onbekend, maar nu ben ik grote fan!!
Het recept voor 4 porties:
🌱 Ingrediënten
- 20 gr auguruk
- 10 gr sjalot (ik gebruik gedroogde sjalot uit gemakzucht)
- ong 3 el vegan mayonaise (ik gebruik de vegan mayo van @lawilliams)
- Scheutje citroensap
- 1/2 tl dille
- 120 gr zelfrijzende bloem
- 1 tl zout
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 220 ml blond bier of spuitwater (ik gebruik ofcourse bier en wel eenb @brugsezot)
- 4 grote witte ajuinen
➡️ Bereiding
- Maak de remouladesaus: Snij de augurk en de sjalot heel fijn (of gebruik dus gedroogde sjalot).
Meng samen met de vegan mayo, citroensap en de dille. Doe eventueel wat sojaroom of water bij om de saus wat minder dik te krijgen. - Maak het beslag: Meng de zelfrijzende bloem met het zout en het paprikapoeder. Voeg al roerend het bier toe.
- Pel en snij de ajuinen in ringen van ong 1 cm. Haal het binneste rondje eruit. Draai de ajuinen door het beslag en frituur 4 min op 190°
- Frituur niet te veel ajuinenringen tegelijkertijd anders plakken ze aan elkaar
- Ik heb de ajuinenringen gefrituurd in een friteuse maar dan is je frietvet wel meteen ook aan vervanging toe. Je kan ook in een kookpot frituren.
- Dip de ringen in de remouladesaus en waan je terug op café
- SMAKELIJK