Ik eet normaal niet zo graag cake maar dit fris gebak kan mij krijgen.
Het recept heb ik vakkundig getjoept van een vriendin van mij
PS: laat het zure rood fruit eventueel weg voor kinderen, want die eten dat niet graag zo blijkt.
🥦 Ingrediënten:
- 100g amandelmeel
- 170g bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel baksoda
- 175 ml Plantaardige melk (ik gebruik rijstmelk)
- 80 ml sinaasappelsap
- 100g kokosolie
- 120g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Snufje zout
- 1 eetlepel citroensap
- Rodevruchtenmengeling (ik gebruik rood diepvriesfruit maar je kan er natuurlijk ook ander fruit op leggen)
🥦 Bereiding:
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen, dus haal ze een tijdje van tevoren uit de koelkast. Anders stolt de kokosolie te vroeg.
- Doe het amandelmeel in een kom en zeef hierover de bloem, bakpoeder, baksoda en zout en meng.
- Neem een kommetje en meng de citroensap bij de plantaardige melk, en zet aan de kant.
- Smelt de kokosolie en meng met de sinaasappelsap, suiker en vanille.
- Voeg hierbij de melk met citroensap en roer goed
- Schenk deze vloeibare mix bij het bloemmengsel en roer snel maar goed door
- Leg bakpapier in een bakvorm of ovenschaal en giet het deeg erop.
- Bak de cake 15 min en haal uit de oven om het fruit erover te strooien. Bak daanra nog 15 min (of langer, naar gelang de dikte van de cake)
- De cake is gaar als je er in prikt en er niks meer aan je naald hangt.
- Laat afkoelen (eventueel in de koelkast voor een stevige cake) en serveer met wat bloemsuiker
- SMAKELIJK
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten