Dit is mijn ABSOLUUT favoriet gerecht van het aspergeseizoen.
Het is gebaseerd op een recept van @evavzw , met wat andere verhoudingen.
Voor 2 personen:
🌱 Ingrediënten
- ong 300 gr asperges
- ong 15 radijzen + het loof
- 8 el olijfolie
- ong 30 pistachenoten, gepeld
- Het sap van een halve citroen
- 3 teentjes look
- 250 gr pasta
- Peper en zout
➡️ Bereiding
- Spoel de radijzen en snij het loof van de radijzen
- Mix het loof met de pistachenoten, citroensap, olijfolie, 1 teentje look en peper en zout naar smaak
- Snij de asperges schuin overlangs in 3 à 4 delen en bak een 5 tal minuutjes aan in een scheutje olijfolie
- Snij de radijzen in 4 en voeg toe, samen met de rest van de geperste look. Laat nog 5 minuutjes meebakken.
- Laat eventueel wat langer bakken tot de asperges en de radijzen gaar zijn.
- Kook de pasta gaar, schep de pesto erbij en voeg de gebakken asperges en radijzen toe
- SMAKELIJK