Een verrassend lekker aperitief hapje
🌱 Ingrediënten
- 300 à 400 gr bloemkool
- 30 gr bloem
- 75 ml water
- 80 gr paneermeel
- 2 el sojasaus
- 1 el agavesiroop (of ahornsiroop)
- 1 el sesamolie
- 1/2 tl gember
- 1/2 tl lookpoeder
- 1/2 tl cayennepeper (of iets anders pikant)
- 1 el witte wijn azijn (of een andere azijn smaak die je staan hebt)
- 75 ml water
- 1 el maïzena opgelost in 1 el water
- 1 el sesamzaadjes
➡️ Bereiding
- Warm de oven voor op 200°
- Breek de bloemkool in kleine roosjes
- Meng de bloem met het water
- Rol de bloemkoolroosjes eerst in het bloemmengsel en vervolgens in het paneermeel
- Leg de gepaneerde roosjes op een bakplaat en bak 15 à 20 min in de oven
- Maak terwijl de saus: Meng alle overige ingrediënten behalve de maïzena in een kookpannetje
- Zet het pannetje op het vuur en voeg de maïzena toe, laat inkoken en indikken
- Voeg extra water toe als je de saus te dik vindt.
- Laat de roosjes afkoelen
- Giet de saus over de roosjes (of laat de saus in een apart dip-potje als je dat liever hebt)
- Besrpenkel met wat sesamzaadjes
- SMAKELIJK