Kala namak is vulkanisch zout uit India en heeft een zwavelachtige geur en smaak om een heerlijke ei-smaak te krijgen.
Het is volledig optioneel maar ik ben heel blij dat ik het gekocht heb. Nog niet gevonden in de winkel, dus ik heb het online besteld.
Voor 2 porties
🌱 Ingrediënten
- Ong 10 asperges
- Water
- Ong 250 gr tofu
- 1 tl kurkuma
- 1 tl currypoeder
- 1 tl kala namak (optioneel)
- 150 ml plantaardige room (ik gebruik sojaroom light)
- 1 el citroensap
- een half blokje (of 1 tl) groentenbouillon
- 1 klont(je) plantaardige boter (ik gebruik sojaboter)
- Snufje peper en zout
- Verse peterselie
➡️ Bereiding
- Bereiding
- Laat de tofu uitlekken (wikkel de tofu in een keukenhanddoek, pers er zoveel mogelijk water uit en leg er daarna iets zwaar op zodat het nog verder kan uitlekken terwijl je verder kookt)
- Schil de asperges (de schil kan je gebruiken om soep te maken)
- Gaar de asperges. Ik doe dit als volgt: leg de asperges in een grote pan en giet er water over.
Voeg een snuifje zout toe en breng aan de kook. Laat de asperges ong 5 min verder koken en haal dan den pan van het vuur.
Doe het deksel op de pan en laat de asperges ong 20 min verder garen in het warm water. Giet daarna het water af. - Verbrokkel de tofu in een pannetje
- Voeg de kurkuma, currypoeder en kala namak toe en bak de tofu in een scheutje olijfolie
- Neem een kookpannetje en voeg de plantaardige room toe.
- Voeg het citroensap en de groentenbouillon toe en breng aan de kook
- Kruid af met peper en voeg het klontje boter toe. Roer nog even verder tot de boter gesmolten is
- Doe de asperges op een bord, strooi de tofu erover en overgiet met de boterroomsaus. Een plukje peterselie erbij en klaar!
- SMAKELIJK!