• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Ceviche van tofu

In deze video toont Aäron hoe je een overheerlijke vegan versie van Nicaruagaanse ceviche maakt.
Ceviche is een verfrissende Zuid-Amerikaanse bereiding met rauwe vis, in deze vegan versie vervangen door tofu #Maketofugreatagain
De limoenmarinade die je overhoudt is lekker (maar pittig) om op te drinken en wordt in het Spaans “Leche de tigre” genoemd, wat “tijgermelk” betekent.


🥦 Ingrediënten:

  • 250 gr stevige tofu
  • Een hale paprika
  • 2 stengels selder
  • Een halve rode ui
  • 15 limoentjes

🥦 Bereiding:

  • Laat de tofu uitlekken: wikkel het in een handdoek en leg er iets zwaar op. Laat minstens een uur staan.
  • Snij de tofu, paprika en selder in fijne blokjes
  • Snij de rode ui in fijne reepjes
  • Pers de 15 limoenen
  • Voeg alles samen in een afsluitbare pot en kruid af met peper en zout
  • Laat de ceviche minstens 1 dag marineren in de koelkast
  • Eet met taco chips of toastjes. Of lepel het gewoon uit
  • SMAKELIJK!

Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten


Bericht navigatie

Taquitos met jackfruit
Pasta met prei en pesto van radijzen
  • Elara by LyraThemes