In deze video toont Aäron hoe je een overheerlijke vegan versie van Nicaruagaanse ceviche maakt.
Ceviche is een verfrissende Zuid-Amerikaanse bereiding met rauwe vis, in deze vegan versie vervangen door tofu #Maketofugreatagain
De limoenmarinade die je overhoudt is lekker (maar pittig) om op te drinken en wordt in het Spaans “Leche de tigre” genoemd, wat “tijgermelk” betekent.
🥦 Ingrediënten:
- 250 gr stevige tofu
- Een hale paprika
- 2 stengels selder
- Een halve rode ui
- 15 limoentjes
🥦 Bereiding:
- Laat de tofu uitlekken: wikkel het in een handdoek en leg er iets zwaar op. Laat minstens een uur staan.
- Snij de tofu, paprika en selder in fijne blokjes
- Snij de rode ui in fijne reepjes
- Pers de 15 limoenen
- Voeg alles samen in een afsluitbare pot en kruid af met peper en zout
- Laat de ceviche minstens 1 dag marineren in de koelkast
- Eet met taco chips of toastjes. Of lepel het gewoon uit
- SMAKELIJK!
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten