Uit gemakzucht gebruik ik voorgemaakte vegan salsa en BBQ-saus, maar dat kan je natuurlijk ook zelf maken.
Met de vegan créme fraiche van de @albertheijn doe ik een poging om zelf vegan zure room te maken, maar als iemand voorgemaakte vegan zure room in de winkel kan vinden, gelieve mij dat dan asap te laten weten. Dank bij voorbaat.
Voor 2 à 3 à 4 personen (allez ja wie ben ik eigenlijk om te bepalen hoeveel jullie mogen eten)
🌱 Ingrediënten
- 2 rode uien
- 1 teentje look
- ong 600 gr jackfuit (uit blik)
- 1 Paprika
- 3 el vegan BBQ saus (kijk op de ingrediëntenlijst voor de zekerheid)
- 440 ml salsa
- 6 á 8 wraps
- Een paar handjes vegan kaas (ik gebruik die van @violife )
- 2 avocado’s + 1 teentje look
- ong 60 gr vegan crème fraiche
- Scheutje limoensap
- Scheutje vegan room
- Peper en zout
➡️ Bereiding
- Snij de ui en pers de look, en bak in een scheutje olijfolie
- Spoel de jackfruit en trek het in stukjes, voeg toe en laat meebakken
- Snij de paprika in schijfes, voeg toe en laat meebakken
- Voeg de BBQ saus en de salsa toe
- Kruid af met peper en zout naar smaak en laat eventjes sudderen tot de paprika gaar is
- Mix de avocado’s met het teentje look en kruid af met peper en zout
- Mix de vegan crème fraiche met een scheutje limoensap en vegan room tot je een soort van zure room bekomt
- Warm elke wrap ong 30 seconden op in de microgolf (dan gaat het oprollen gemakkelijker) en beleg 1 kant met een paar lepels van de salsa
- Strooi er wat vegan kaas op
- Rol de wraps op (Afhankelijk van hoe dik je de wraps vult, kan je 6 tot 8 taquitos vullen)
- Laat de taquitos ong 10 á 20 min op 180° in de oven bakken, tot ze (terug) warm zijn en de wrap een beetje bruin kleurt
- Eet de taquitos met de guacuamole en de vegan zure room
- SMAKELIJK