TIP: Als je kikkererwten op aquafaba koopt, heb je meteen een goed excuus om chocomousse te eten!
Dit maak ik telkens voor 4 á 6 porties en dan vries ik de rest in.
🌱 Ingrediënten
- 3 middelgrote zoete aardappelen
- 1 rode paprika
- een paar wortels
- 1 ajuin
- 4 teentjes look
- 2 tl kurkuma
- 2 tl komijn
- snufje van iets pikant (ik gebruik hier cayennepeper)
- 1 klein blikje tomatenpuree (ong 70 gr)
- 400 ml kokosmelk (1 blik)
- 1 blik tomatenstukjes (ong 400 gr)
- 1 blik linzen (ong 310 gr)
- 1 blik kikkererwten (ong 310 gr)
- Ik gebruik in deze video quinoa, maar kan ook rijst, couscous, bulgur,… zijn)
➡️ Bereiding
- Stoof de ajuin en look aan in een scheutje olijfolie
- Voeg de kurkuma, komijn & cayennepeper toe en laat de kruiden even meebakken
- Doe de tomatenpuree erbij en roer goed
- Voeg de sojaroom/kokosmelk erbij
- Voeg de tomatenstukjes, wortel, paprika, zoete aardappel, linzen & kikkererwten toe
- Laat het stoofpotje ong 40 min op een laag vuurtje prutellen tot alles gaar is en roer af en toe.
- Dien op met quinoa, rijst, couscous, bulgur, whatever you like
- SMAKELIJK!