• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Zoete aardappelstoofpot

TIP: Als je kikkererwten op aquafaba koopt, heb je meteen een goed excuus om chocomousse te eten!
Dit maak ik telkens voor 4 á 6 porties en dan vries ik de rest in.


🌱 Ingrediënten

  • 3 middelgrote zoete aardappelen
  • 1 rode paprika
  • een paar wortels
  • 1 ajuin
  • 4 teentjes look
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl komijn
  • snufje van iets pikant (ik gebruik hier cayennepeper)
  • 1 klein blikje tomatenpuree (ong 70 gr)
  • 400 ml kokosmelk (1 blik)
  • 1 blik tomatenstukjes (ong 400 gr)
  • 1 blik linzen (ong 310 gr)
  • 1 blik kikkererwten (ong 310 gr)
  • Ik gebruik in deze video quinoa, maar kan ook rijst, couscous, bulgur,… zijn)

➡️ Bereiding

  • Stoof de ajuin en look aan in een scheutje olijfolie
  • Voeg de kurkuma, komijn & cayennepeper toe en laat de kruiden even meebakken
  • Doe de tomatenpuree erbij en roer goed
  • Voeg de sojaroom/kokosmelk erbij
  • Voeg de tomatenstukjes, wortel, paprika, zoete aardappel, linzen & kikkererwten toe
  • Laat het stoofpotje ong 40 min op een laag vuurtje prutellen tot alles gaar is en roer af en toe.
  • Dien op met quinoa, rijst, couscous, bulgur, whatever you like
  • SMAKELIJK!

Bericht navigatie

Gevulde paprika
Vegan burgers
  • Elara by LyraThemes