• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Gevulde paprika

4 vliegen in 1 klap: Dit super simpel gerecht is ook nog eens lekker, vegan en gezond.
Voor 4 gevulde paprika’s:
(Je kan ook 2 paprika’s vullen en de rest van de rijst als sidedish eten)


🥦 Ingrediënten:

  • 4 paprika’s
  • 1 ajuin
  • 1 courgette
  • 250 gr champignons
  • Klein blikje tomatenpuree
  • peper, zout & curry kruiden
  • 250 gr rijst
  • je kan er ook een vleesvervanger tussen draaien. Heel lekker met bijvoorbeeld stukjes tempé. Gebruik dan wat minder rijst.

🥦 Bereiding:

  • Snij de top van de paprika’s en haal de pitten er uit
  • Laat de paprika’s, samen met de toppen, garen in de oven (ong 20 min op 200 graden should do the trick, maar kijk en prik af en toe)
  • Tip: Steek de paprika ondersteboven in de oven, dan kan het water eruit en dan moet je achteraf niet sukkelen om het heet water uit de paprika’s te krijgen
  • Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking maar reken 1 minuutje minder
  • Snij de ajuin, courgette en champignons en bak ze in deze volgorde aan in een scheutje olijfolie
  • Voeg de tomatenpuree toe
  • Kruid af met een snuifje peper, zout en curry kruiden naar smaak
  • Voeg de rijst toe en laat nog even meebakken
  • Haal de paprika’s uit de oven en vul met het rijstmengsel
  • SMAKELIJK

Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten


Bericht navigatie

Tofu eiersalade
Zoete aardappelstoofpot
  • Elara by LyraThemes