4 vliegen in 1 klap: Dit super simpel gerecht is ook nog eens lekker, vegan en gezond.
Voor 4 gevulde paprika’s:
(Je kan ook 2 paprika’s vullen en de rest van de rijst als sidedish eten)
🥦 Ingrediënten:
- 4 paprika’s
- 1 ajuin
- 1 courgette
- 250 gr champignons
- Klein blikje tomatenpuree
- peper, zout & curry kruiden
- 250 gr rijst
- je kan er ook een vleesvervanger tussen draaien. Heel lekker met bijvoorbeeld stukjes tempé. Gebruik dan wat minder rijst.
🥦 Bereiding:
- Snij de top van de paprika’s en haal de pitten er uit
- Laat de paprika’s, samen met de toppen, garen in de oven (ong 20 min op 200 graden should do the trick, maar kijk en prik af en toe)
- Tip: Steek de paprika ondersteboven in de oven, dan kan het water eruit en dan moet je achteraf niet sukkelen om het heet water uit de paprika’s te krijgen
- Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking maar reken 1 minuutje minder
- Snij de ajuin, courgette en champignons en bak ze in deze volgorde aan in een scheutje olijfolie
- Voeg de tomatenpuree toe
- Kruid af met een snuifje peper, zout en curry kruiden naar smaak
- Voeg de rijst toe en laat nog even meebakken
- Haal de paprika’s uit de oven en vul met het rijstmengsel
- SMAKELIJK
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten