Kala namak is een vulkanisch zwart zout uit India met een zwavelachtige smaak die doet denken aan ei.
Te vinden in een speciaal zaak of op internet.
Voor 1 potje van deze vegan tofu eiersalade:
🌱 Ingrediënten
- 250 gr tofu
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- Scheutje olie
- 1 tl kurkuma
- 1 tl curry poeder
- Stevige snuif peper & kala namak zout
- 2 el vegan mayonaise (vb van hellmans of lawilliams)
- Scheutje sojaroom
- 1 mespunt mosterd
- Een half bosje verse bieslook
- Paar druppeltjes citroensap
➡️ Bereiding
- Laat de tofu uitlekken (wikkel in een handdoek en leg er iets zwaar op)
- Snij het sjalotje en pers de look en bak aan in een scheutje olijfolie in een grote pan
- Verbrokkel de tofu in de pan
- Voeg de kurkuma en de curry poeder toe
- Laat een 5-tal minuutjes bakken
- Doe de tofu in een kom en voeg de overige ingrediënten toe
- Meng goed door elkaar en laat afkoelen in de koelkast
- SMAKELIJK!
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten