• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Tofu eiersalade

Kala namak is een vulkanisch zwart zout uit India met een zwavelachtige smaak die doet denken aan ei.
Te vinden in een speciaal zaak of op internet.
Voor 1 potje van deze vegan tofu eiersalade:


🌱 Ingrediënten

  • 250 gr tofu
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • Scheutje olie
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl curry poeder
  • Stevige snuif peper & kala namak zout
  • 2 el vegan mayonaise (vb van hellmans of lawilliams)
  • Scheutje sojaroom
  • 1 mespunt mosterd
  • Een half bosje verse bieslook
  • Paar druppeltjes citroensap

➡️ Bereiding

  • Laat de tofu uitlekken (wikkel in een handdoek en leg er iets zwaar op)
  • Snij het sjalotje en pers de look en bak aan in een scheutje olijfolie in een grote pan
  • Verbrokkel de tofu in de pan
  • Voeg de kurkuma en de curry poeder toe
  • Laat een 5-tal minuutjes bakken
  • Doe de tofu in een kom en voeg de overige ingrediënten toe
  • Meng goed door elkaar en laat afkoelen in de koelkast
  • SMAKELIJK!

Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten


Bericht navigatie

Hapjes met tomatenricotta
Gevulde paprika
  • Elara by LyraThemes