Maak zelf seitan worstjes, of koop ze in de winkel (zie einde video).
Voor 4 worstjes:
🌱 Ingrediënten
- 100 gr witte bonen
- 1 tl tomatenpuree
- 1 tl provençaalse kruiden
- 1 tl komijn
- Snuifje zout, peper en gedroogd knoflookpoeder
- 100 ml water
- 1 el olijfolie
- 100 gr tarwe gluten
➡️ Bereiding
- Spoel de witte bonen en mix samen met de tomatenpuree, de kruiden, water en olijfolie
- Meng het papje met de tarwegluten en keed een aantal minuten tot je een stevige bol krijgt
- Snij de bol in 4 gelijke stukken en rol zo goed als mogelijk tot een worst vorm
- Rol de worsten in een keukenhanddoek en sluit af met wat keukentouw, zo blijft de seitan in een worst vorm
- Breng water aan de kook, verlaag het vuur en laat de worsten ongeveer 30 min garen.
- Laat de worstjes afkoelen, haal ze uit de handdoek en bak ze nog even aan in een scheutje olijfolie in de pan
- SMAKELIJK!