Voor 2 quesadilla’s (4 kwartjes)
🌱 Ingrediënten
- 1 ajuin
- 2 teentjes look
- 2 el tomatenpuree
- 1 wortel
- Snuifje komijn, gember, paprikapoeder, chilipeper en zout
- 220 gr zwarte bonen
- 2 wraps
- Voor de saus: een hand peterselie, een hand koriander, 2 teentje look, 4 el vegan kokosyoghurt, 2 el vegan mayonaise, sap van 1 limoen, 1 el agavesiroop, snuifje komijn, peper, zout
➡️ Bereiding
- Pel en snij de ajuin, pel en pers de look, schil en snij de wortel fijn
- Bak de ajuin, look en wortel gaar
- Voeg de tomatenpata en de kruiden aan toe en laat een paar minuten verder bakken
- Laat de bonen uitlekken en voeg toe, laat nog een paar minuten verder bakken tot alles gaar is
- Pureer het mengsel tot een gladde bonenpuree
- Mix de ingrediënten voor de saus
- Leg een wrap in de pan en beleg de helft van de wrap met de bonenpuree
- Van zodra de wrap goed gebruind is: plooi de wrap toe in de pan en laat nog even verder bakken. De wrap zal verharden, dus als je te lang wacht met het overplooien kan de wrap niet meer plooibaar zijn.
- Check dus regelmatig om het juiste momentum te vinden.
- Probeer de wrap zonder te veel te morsen uit de pan en op een bord te scheppen.
- SMAKELIJK