• volg me op instagram
Folle-au-vegan

Video recepten

  • HOME
  • INSTAGRAM
  • RECEPTEN
    • ZOEK IN RECEPTEN
    • ALLES
    • HOOFDGERECHT
    • ONTBIJT & BRUNCH
    • DESSERT
    • APERO
    • ANDERE
    • LUNCH
    • BBQ
  • ZOEK IN RECEPTEN
  • WAAROM VEGAN

Dumplings

Voor ong 15 easy vegan dumplings:


🌱 Ingrediënten

  • Een beetje kokosolie (of gberuik een andere neutraal smakende olie)
  • 150 gr champignons
  • 80 gr chinsese kool (of gebruik een andere kool zoals spitskool)
  • 80 gr wortels
  • 1 tl gemberpuree (of gebruik verse geraspte gember)
  • 1 el sojasaus
  • Snuifje chilivlokken (of iets anders pikant)
  • 240 gr bloem
  • 130 ml warm water
  • Snuifje zout

➡️ Bereiding

  • Snij de champignons fijn en stoof aan in een beetje kokosolie
  • Snij de kool fijn en rasp de wortels. Voeg toe aan de champingons
  • Voeg de gember, sojasuas en de chilivlokken toe en laat de groenten op een laag vuurtje verder garen
  • Als de groentenvulling gaar is, laat alles dan volledig afkoelen
  • Maak terwijl het deeg: meng de bloem met het water en het zout en kneed een aantal minuten tot je een stevige bal deeg krijgt
  • Rol het deeg zo dun mogelijk uit en snij er rondjes uit van ong 10 cm diameter
  • Gebruik bloem op je werkblad zodat de dumplings niet blijven plakken
  • Leg 1 el van de groentenvulling in het midden van het dumpling vel en maak de randjes vochtig met wat water, zodat het deeg toeplakt
  • Plooi de dumpling toe. Er bestaan verschillende manieren om dumplings te vouwen maar de manier zoals ik demonstreer in de video vind ik de gemakkelijskte
  • Je kan de dumplings stomen (ong 10 à 15 min) of koken (ong 3 min en dat is heerlijk in misosoep)
  • SMAKELIJK!

Bericht navigatie

Paté
Quesadilla’s met zwarte bonen en kokos-koriander veganaise
  • Elara by LyraThemes