Voor ong 15 easy vegan dumplings:
🌱 Ingrediënten
- Een beetje kokosolie (of gberuik een andere neutraal smakende olie)
- 150 gr champignons
- 80 gr chinsese kool (of gebruik een andere kool zoals spitskool)
- 80 gr wortels
- 1 tl gemberpuree (of gebruik verse geraspte gember)
- 1 el sojasaus
- Snuifje chilivlokken (of iets anders pikant)
- 240 gr bloem
- 130 ml warm water
- Snuifje zout
➡️ Bereiding
- Snij de champignons fijn en stoof aan in een beetje kokosolie
- Snij de kool fijn en rasp de wortels. Voeg toe aan de champingons
- Voeg de gember, sojasuas en de chilivlokken toe en laat de groenten op een laag vuurtje verder garen
- Als de groentenvulling gaar is, laat alles dan volledig afkoelen
- Maak terwijl het deeg: meng de bloem met het water en het zout en kneed een aantal minuten tot je een stevige bal deeg krijgt
- Rol het deeg zo dun mogelijk uit en snij er rondjes uit van ong 10 cm diameter
- Gebruik bloem op je werkblad zodat de dumplings niet blijven plakken
- Leg 1 el van de groentenvulling in het midden van het dumpling vel en maak de randjes vochtig met wat water, zodat het deeg toeplakt
- Plooi de dumpling toe. Er bestaan verschillende manieren om dumplings te vouwen maar de manier zoals ik demonstreer in de video vind ik de gemakkelijskte
- Je kan de dumplings stomen (ong 10 à 15 min) of koken (ong 3 min en dat is heerlijk in misosoep)
- SMAKELIJK!