Voor ong 24 partjes:
🌱 Ingrediënten
- 180 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
- 4 el maïszetmeel
- 1 tl kala namak zout
- 1 tl kurkuma
- 350 ml water
- 1 kleine courgette
- 1 wortel
- 1 rode ui
- 4 lente-uitjes
- 5 el kimchi
- Kokosolie (of gebruik een andere neutrale olie zoals zonnebloemolie)
- Voor het sausje: 4 el ketjap manis, 1 el balsamico azijn, 1 el agavesiroop, 1 el sesamolie, wat sesamzaadjes
➡️ Bereiding
- Snij de groentjes fijn
- Neem een kom en meng de bloem, bakpoeder, maïszetmeel, kala namak zout en de kurkuma
- Voeg al mengend het water toe aan het bloemmengsel tot je een dik deegmengsel krijgt
- Meng de groentjes en de kimchi onder het deeg
- Neem een antikleef pannetje voeg wat olie toe
- Zorg dat de pan warm genoeg is, maak de pannenkoeken niet te dik zodat de groenten kunnen garen en je de pannenkoek mooi krokant krijgt.
- Verdeel een paar scheppen deeg in de pan, druk goed aan en verlaag het vuur
- Bak ongeveer 5 a 10 min op een laag vuurtje
- Gebruik in het begin een deksel zodat de groentjes kunnen garen in de stoom
- Doe nog wat extra olie op de bovenkant van de pannenkoek en draai dan voorzichtig om met een spatel
- Bak opnieuw 5 a 10 min tot de groentjes gaar zijn en de pannenkoek langs beide kanten bruin krokant gebakken is.
- Laat even afkoelen en de snij de pannenkoeken in partjes
- Maak terwijl de dipsaus: meng de ketjap manis, balsamico azijn, agevesiroop, sesamolie en de sesamzaadjes in een kommetje
- Serveer eventueel met nog wat extra kimchi
- SMAKELIJK!!