Voor 8 citroenhelften:
🌱 Ingrediënten
- 4 citroenen om uit te hollen
- 200 ml vegan room (ik gebruik hiervoor de 24,6% whipping room van @alpro)
- 4 á 5 el maïszetmeel
- 1 el sojaboter
- 75 gr suiker
- 50 ml citroensap
- 1/2 el citroen zeste
- 1 tl vanille extract
➡️ Bereiding
- Snij de citroenen in 2 en hol ze uit met een mesje en een lepel. Pers het vruchtvlees uit en bewaar 50 ml citroensap. Gebruik ook een paar citroenhelften om de citroen zeste te verzamelen.
- Meng de vegan room met het maïszetmeel. Voeg de suiker en citroen zeste toe en breng het geheel aan het pruttelen. Laat ong 5 minuten verder pruttelen (maar niet koken)
- Haal de pot van het vuur en voeg het citroensap en het vanille-extract toe, meng goed tot je een dikke pudding krijgt
- Laat afkoelen en vul dan de citroenhelften met de pudding
- Laat ong 2 uur koelen in de koelkast
- SMAKELIJK!