Mocht Harry Potter zich in 2021 afspelen, zouden de huiselven dan vegan gerechten opdienen in Hogwarts?
Hier alvast een korte trailer voor “Harry Potter and the vegan revolution, Westflemish edition”
Om witloofrolletjes te veganiseren gebruik ik simpelweg vegan ham.
Er zijn al verschillende merken te vinden in de winkel.
Die van de @albertheijn vind ik het lekkerst van smaak, maar die van @quorn houden beter hun textuur aan in de oven.
Voor de kaassaus gebruik ik de geraspte kaas van @violife.
🥦 Ingrediënten:
- 40 gr sojaboter
- 40 gr bloem
- 600 ml ongezoete plantaardige melk (sojamelk, amandelmelk, havermelk,…)
- 4 á 5 witloofstronken
- 70 gr vegan kaas
- 10 schelletjes vegan ham
🥦 Bereiding:
- Laat de witloof lang genoeg op voorhand garen (vb door te stomen zoals ik hier doe), zodat de witloof tijd heeft om volledig uit te lekken (anders wordt de saus te waterachtig in de oven).
- Als witloofrolletjes bij mij op het menu staan dan laat ik de stronken ’s morgens al garen en kunnen ze de hele dag uitlekken.
- Maak de kaassaus: smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat even bakken tot je koekjes ruikt en voeg dan beetje bij beetje de plantaardige melk toe.
- Kruid af met peper & zout naar smaak en breng aan de kook. Van zodra het kookt zet je het vuur af en voeg je de kaas toe. Breng opnieuw kort terug aan de kook.
- Van zodra de witloof volledig uitgelekt is: rol ze in de ham (ik gebruik 2 schelletjes per witoolstronk) en doe er de kaassaus over
- Laat 20 min opwarmen in een oven op 180° en laat nog even onder de gril voor een korstje. Let op, ik heb al ondervonden dat als de ham te lang in de oven blijft, dat hij dan uiteenvalt en zelf smelt.
- De gesmolten ham blijft wel voor een lekkere gerookte smaak zorgen.
- Ik serveer dit met puree (met een klontje sojaboter, scheutje plantaardige room en melk)
- SMAKELIJK
Dit recept gemaakt? Deel het op instagram en laat het mij weten